Escenari Maresme

Un nou espai per a noves veus a Les Santes, la Festa Major de Mataró.

Una altra de les novetats pel que fa a les localitzacions musicals és la instal·lació d’un nou escenari a la plaça de Santa Anna (Escenari Maresme).

Ja era hora que les bandes emergents del Maresme tinguessin un espai on mostrar el seu talent per Festa Major. Gràcies a l’esforç i implicació de l’associació Aiguamoll Música i Dòria Llibres, i al vistiplau de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, enguany aquest desig s’ha fet realitat.

La iniciativa s’ha materialitzat en l’Escenari Maresme, un lloc de trobada que en aquesta edició compartiran quatre grups: Cine Nuria, The Outside Hours, Tälco i Playback Maracas.

Tots han format part de festivals importants d’arreu de Catalunya i han rebut mencions especials en emissores de referència com iCat o Radio 3.

Cine Nuria.

Divendres dia 26 de juliol, Cine Nuria estrenarà l’Escenari Maresme. El duet format per Leo Rey i Fernando Herrero acaba de publicar el seu segon EP, Otro futuro, i fa poc va completar una campanya de micromecenatge. La formació mataronina de pop electrònic té temes tant en castellà com en català, cançons en les quals les melodies alegres i les lletres tristes conviuen a la perfecció.

The Outside Hours.

Just després serà el torn de The Outside Hours, grup que van formar Pere Casabella i Fresno l’any 2011. El seu so, barreja de garatge, rock psicodèlic dels seixanta i blues, recorda el de bandes com The Stooges, The Velvet Underground o Nick Cave & The Bad Seeds. El grup ja ha tocat a diverses sales barcelonines com Sidecar i també de la resta d’Europa, com White Trash, a Berlín.

Tälco.

A mitjanit, prendran el relleu Talcö, el duet de música electrònica format per Marc Nürel i Raul Sala. Amb el cinquè àlbum a punt de sortir del forn, la formació oferirà la seva recepta de música ballable amb tocs de synth pop i pinzellades d’intelligent dance music (IDM).

Playback Maracas.

Per últim, i ben entrada la nit, arribaran els ja consolidats Playback Maracas amb el seu còctel perfecte de groove, free jazz, ritmes tropicals, post-rock, veus robotitzades i loops. L’objectiu de la banda serà no deixar cap esquelet sense ballar a la plaça Santa Anna.

26 de juliol de 2019


Cine Nuria + The Outside Hours + Talcö + Playback Maracas.

Plaça Santa Anna, 22 h

És la primera vegada que els grups locals comparteixen espai per Les Santes.